Munkám során dolgoztam CISCO, MikroTik valamint Juniper routerekkel is. Automatizálás és programozás terén bash shell script, PHP, MySQL, XML, HTML (W3C) nyelvekben szereztem nagy gyakorlatot. Web- (főleg LAMP környezetű), Mail-, DNS-, VoIP-, Active Directory-, SoHo- és CUPS szerverek üzemeltetése és a napi szintű rutin feladatokon felül számos önálló projektet menedzseltem, több saját fejlesztésű alkalmazás létrehozásában segédkeztem.

Ticket-tracking

Munkába állásomat követően rögtön megkezdtem a hibajegy követő rendszer bevezetését, testreszabását, valamint a felhasználói és operátori dokumentáció publikálását a bank számlavezető rendszerével és saját hálózatának, szoftvereinek üzemeltetésével kapcsolatos bejelentések kezelésére.

WiFi

Bank központi irodáját egészében lefedő, vendégek által is használható egységes vezeték nélküli hálózat konfigurálása.

Webfejlesztés

MagNet Bank webes alkalmazásainak (Közösségi Adományozási Program, Slider modul, Árfolyam modul) és honlapjának fejlesztése.

WiFiFalu

wififalu
A közösségi internet program fővállalkozó projekt vezető rendszergazdájaként főbb feladataim közé tartozott a több mint 130 AP és a teljes hálózat konfigurálása, a hibajegy kezelés, helyszíni javítások koordinálása és ellenőrzése, riportok készítése, valamint hardver és topológia megtervezése. Aktívan közreműködtem a CRM szoftver fejlesztésében.

Migráció

Kisebb ISP-k felvásárlásával átvett szerverek, adatbázisok integrálásának megtervezése és kivitelezése szinte minden évben visszatérő feladatom volt. Én készítettem elő a DrótPostaGalamb, Magyarország egyetlen internet előfizetés nélkül használható e-mail szolgáltatásának migrációját is.

IT policy

Kialakítottam a cég informatikai szabályzatát, jogosultság rendszerét, adatkezelési házirendjét és meghatároztam a kritikus munkafolyamatokat. Előterjesztését megelőzően social engineering módszerekkel auditáltam az összes osztályt.

Intranet

Létrehoztam és karbantartottam a belső hálózatról és VPN-en keresztül elérhető tudásbázis rendszerű, folyamatosan naprakész és fontos információkat tartalmazó weboldalt.

Csapatépítés

airsoft
Elnyertem a kollégák által megszavazott EQnet(é)Rt díj II. fokozatát. Az osztályok közötti szorosabb együttműködés érdekében Airsoft rendezvényeket szerveztem.
+Molnár Dániel 2022 W3C valid HTML5